pomocy , robię je setny raz i nie wychdozi mi nic
Antosia. : prosta 3x+2y+6=0 przecina osie układu współrzędnych w punktach A i B . Oblicz środek odcinka
AB.
23 paź 16:18
aysho: A=3
B=2
C=6
23 paź 16:29
Skipper:
(−1; −1,5)
23 paź 16:29
aysho: i jak dalej?
23 paź 16:29
aysho: skipper − ale jak to zrobiłeś ? ; o
23 paź 16:30
Ajtek:
aysho co to jest
23 paź 16:30
aysho: równanie ogólnej prostej?
23 paź 16:35
Skipper:
... wyznacz te punkty A i B
Możesz to zrobić podstawiając x=0 ... a potem y=0
( a możesz z odcinkowego równania prostej)
23 paź 16:38