matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Ketty:
Dwa Rozwiązania ma równianie A 3x2−√3+14 =0 B −52x2 −6x−5=0 C x(x+1)=−6 D x2=3x
23 paź 15:54
aniabb:
D
23 paź 15:56
Ketty:
a mozesz mi wytłumaczyć dlaczego?
23 paź 15:58
aniabb:
x
2
−3x=0 x(x−3)=0 x=0 x=3
23 paź 15:59