porsze o pomoc ...
Dawid6: ile brzoskwiń mieści koszyk z którego połowe zawartości i jedna brzodkwinie dam Oli, połowę
reszty i jedna brzoskwinie dam Sylwii, a Irkowi połowe pozostałych owoców i ostatnie 3
brzoskwinie ?
23 paź 14:19
aniabb:
więc Irek dostał 6 (druga połowa pozostałych owoców to 3)
Sylwia dostała 7+1=8
Ola dostała 15+1=16
23 paź 14:25
aniabb:
23 paź 14:29
Dawid6: ale jak to wyliczyc? jak to podstawic do równania?
23 paź 14:32
aniabb: a myślałam ze podstawówka :.
1/2x+1 + 1/2(x−(1/2x+1) )+1 + 1/2(x− (1/2x+1 + 1/2(x−(1/2x+1)) +1)+3=x
23 paź 14:36
Dawid6: dzieki
23 paź 14:49