matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Wątroba:
Czy dobrze obliczylem ten wielomian? w(−1) = 3*(−1)
4
−2*(−1)
3
+5*(−1)−1=3−(−2)−5−1=−1? w(0) = 3*0
4
−2*0
3
+5*0−1 = 0−0+0−1=−1 dodam ze w(x)= 3x
4
−2x
3
+5x−1
23 paź 13:10
ICSP:
dobrze
23 paź 13:11