Różnowartościowość funkcji
DawcaMocywNocy: zbadaj róznowartościowosc funkcji
f(x)=√x+1
f(x1)−f(x2)=√x1 +1 − √x2 +1 i jak to dalej rozwiązac podnieśc do potęgi raczej odpada
Czy już na tym etapie wynika że te wyrazy są różne od zera ?
dziekuje za pomoc
23 paź 12:53
ICSP: | | x1 + 1 − x2 + 1 | |
√x1 + 1 − √x2 + 1 = |
| |
| | √x1 + 1 + √x2 + 1 | |
dokończ.
23 paź 12:54
ICSP: zgubiłem jeden nawias w liczniku

Zmień znak przy 2 jedynce na −
23 paź 12:55
DawcaMocywNocy: ok tylko skad Ci sie wzial licznik żeby wiedział bo nasz wyklładowca musi wiedziec wszystko
23 paź 12:58
DawcaMocywNocy: U{x1 − x2}{√x1 +1 + √x2+1 tak wyszło a co zrobic z mianownikiem ?
23 paź 13:01
23 paź 13:01
ICSP: mianownik jest zawsze dodatni. Jako suma dwóch liczb dodatnich
23 paź 13:02
DawcaMocywNocy: x1 − x2√x1 +1 + √x2+1
23 paź 13:02
DawcaMocywNocy: ok dziekuje teraz już wiem
23 paź 13:03