Prawdopodobieństwo klasyczne ... kostki
Vereczek: Zad2.
Rzucamy dwa razy symetryczną kostka. Oblicz prawdopodobieństwa zdarzeń : A− conajmiej raz
wypadnie 6, B− w jednym z rzutów wypadnie 5 lub 6 , C− iloczyn oczek, jakie wypadną w obydwu
rzutach, jest liczbą nieparzystą.
23 paź 12:41
aniabb: Ω=36
|A|=11
|B|=20
|C|= 9
pr−wo = |A|/Ω itd
23 paź 12:44
aniabb:

A−zielone
B−czerwone
C−niebieskie
23 paź 12:46
Vereczek: a jak to zrobiłaś?: chodzi mi o bardziej dogłębną rozpiskę bo się pogubiłem zupełnie monety
ogarniam ale tego juz nie
23 paź 12:46
Vereczek: dzięki
już wiem;
23 paź 12:47
Vereczek: jak zobacze graficznie odrazu mam raźniej
23 paź 12:47