matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać równanie
TmK:
(3−2
√
2
)
x
+(3+2
√
2
)
x
=6
x
wiem, że x=1 i 3−2
√
2
=
1
3+
√
2
Ale co dalej .. pomoże ktoś
?
23 paź 12:01
ICSP:
tam na pewno jest 6
x
czy samo 6
23 paź 12:04
TmK:
6
x
23 paź 12:05
ICSP:
nie mam chwilowo pomysłu
Muszę pomyśleć
23 paź 12:13