matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ocena zadania
Wątroba:
Dziedzina do sprawdze 2. f(x) =
2x+5
x
2
+2x+3
a wiec:
2x+5
x
2
+2x+3
Δ= 2
2
− 4*1*3 = 4−4*1*3 Δ=−8 Brak pierwiastków równania kwadratowego. D: x ε R
23 paź 11:41
Aga1.:
ok.
23 paź 11:42