Ocena zadania
Wątroba: Dziedzina do sprawdzenia.
Określ dziedziny funkcji wymiernej: f(x) = 2x+5x3−3x2+2x−6
a więc:
x3 −3x2 +2x −6 =0
x2 (x−3) + 2 (x−3) = 0
(x2 +2)(x−3) =0
x = 3
D:R\{3}
23 paź 11:28
Aga1.: Mianownik różny od 0.
x3−3x2+2x−6≠0 (rozłożone dobrze)
x≠3
23 paź 11:32
Wątroba: Czyli wszedzie przekreslic = i bedzie gitara?
23 paź 11:33
Aga1.: Tak, tak wymagają na studiach.
23 paź 11:35
Wątroba: Mam nadzieje ze w szkole sredniej tez tak wymagaja

Tak to jest jak sie mysli o d
pie marynie
na matematyce. Dziekuje.
23 paź 11:36