Ocena zadania
Wątroba: Kolejne zadanie do sprawdzenia.
Napisz równanie okręgu, którego średnica ma końce w punktach A=(3,2) i B=(7,6).
Środek okręgu:
S = (3+72 , 2+62) = (5,4)
r = √(7−5)2 + (6−4)2 = √4+4 = √8
Odp: Równanie okręgu to: (x−5)2 + (y − 4)2 = 8
23 paź 11:19
asdf:
23 paź 11:21
Wątroba: W odpowiedzi na pewno wyjdzie 8?
23 paź 11:22
asdf:
Zadanie brzmi: Napisz równanie okręgu, czyli:
odpowiedź to nie jest 8, tylko (x − 5)2 + (y − 4)2 = 8
23 paź 11:24
Wątroba: Nie bylem pewien czy na koncu bedzie 8. Dzieki
23 paź 11:29