Ocena zadania
Wątroba: Witam. Pomóżcie wyłapać mi ewentualne błędy w tym zadaniu, bo coś czuje, że źle to zrobilem.
Równanie (x+2)2 + y2 = 27
(x+2)2 + y2 = 27
(x−(−2))2 + (y − 0)2 = 27
Odp: Równanie opisuje okrąg o środku S= (−2,0) i promieniu r=27.
23 paź 11:09
Aga1.: S=(−2,0), r2=27, to r=√27=3√3
23 paź 11:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
a jak wygląda wzór okręgu
(x−a)
2 + (y−b)
2 = r
2
23 paź 11:10
aniabb: promieniu r=√27=3√3
23 paź 11:10
Wątroba: O, wielkie dzieki

COs czulem ze we wzorze trzasnalem blad
23 paź 11:11