matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Krótkie łatwe działanie
siemanko:
(4*3
1/2
+ 2*11
1/2
)
1/2
* (4*3
1/2
− 2*11
1/2
)
1/2
Prosze o wyliczenie , nie ogarniam wogole o co chodzi ?
22 paź 23:57
Eta:
√
4
√
3
+2
√
11
*
√
4
√
3
−2
√
11
=
√
(4
√
3
+2
√
11
)(4
√
3
−2
√
11
)
=
√
16*3−4*11
=
√
48−44
=
√
4
= 2
23 paź 00:02