pomocy nie umiem tego!!!
pati: Wzrost kuby stanowi 6/5 wzrostu Marka a stosunek wzrostu Marka do wzrostu Jacka jest rowny
12:13 Jaki jest stosunek wzrostu Jacka do wzrostu Kuby?
22 paź 23:03
Mati_gg9225535:
x− wzrost marka
| 12 | | wzrost marka | |
| − |
| |
| 13 | | wzrost jacka | |
chyba tak
22 paź 23:58
Gustlik: K − wzrost Kuby
M − wzrost Marka
J − wzrost Jacka
| | 6 | | 12 | | 72 | | K | | 72 | | J | | 65 | |
K= |
| * |
| J= |
| J ⇔ |
| = |
| ⇔ |
| = |
| |
| | 5 | | 13 | | 65 | | J | | 65 | | K | | 72 | |
23 paź 02:38