matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczenie liczb
Mara:
Wyznacz wszystkie liczby całkowite dodatnie n, dla których k jest kwadratem liczby całkowitej, jeśli: 1) k = 2
n
+ 8n + 5 2) k = 2
n
+ 3
n
+ 4
n
3) k = 6
n
5
n
4) k = 2
n
+ 65
22 paź 23:01