matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Damian:
Rozwiąż równanie: 1+log
2
(x)+log
4
(x)+log
6
(x)+...=4/3 Wyniki powinny wyjść:x1 =
√
10
x2 =
√
10
/10
22 paź 22:58
aniabb:
ciąg geom zbieżny więc |log
2
x |<1
1
=4/3
1−log
2
x
22 paź 23:01