:)
Jagoda: wykaż, że dwie dowolne liczby rzeczywiste a,b spełniają nierówność
ab ≤ −3, to a2 + b2 ≥ 6
22 paź 22:05
Jagoda: Pomóżcie, proszę
22 paź 22:08
AC:
a2 + b2 +2ab ≥0
a2 + b2 ≥ −2ab ≥ 6
22 paź 22:11
Jagoda: To jeszcze jedno

Wykaż, że liczba 3
18 − 2
18 jest podzielna przez 19
22 paź 22:22
Jagoda: i dziękuję bardzo za poprzednie rozwiązanie
22 paź 22:22
Jagoda: ?
22 paź 22:27
aniabb: (39−29)(39+29)=(33−23)(....)(39+29) =( 27−8)((...)(...)=19(...)()
22 paź 22:27
Aga1.: 318−218=(36)3−(26)3=(36−26)(312+66+212)=
=19(33+23)(312+66+212)
36−26=(33)2−(23)2=(33−23)(33+23)
a
33−23=19
22 paź 22:33