Dziwna granica
krzysiek:
Z czym to sie je, bo pierwszy raz to widze na oczy
22 paź 21:46
Amaz:
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Za granice się zabiera, a wzoru na sumę ciągu arytmetucznego nie zna,
huhuhuhuhuh.
22 paź 21:48
krzysiek: w ciagach arytmetycznych takie rzeczy widywalem ale pierwszy taki przyklad widze ktoremu mam
obliczyc granice
22 paź 22:20
Amaz:
To, że widzisz coś pierwszy raz w życiu, nie oznacza, że masz wyłączyć myślenie. Dostałeś
podpowiedź w mojej wcześniej wypowiedzi.
22 paź 22:23
Ajtek:
Pół
22 paź 22:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak Ajtek ... tak
22 paź 22:28
Ajtek:
Nie jest tak źle ze mną jeszcze

Witaj
Artur, Amaz 
.
22 paź 22:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
witam i jednocześnie żegnam ... idę śpiulkać
22 paź 22:30
Ajtek:
Spokojnej

.
Tylko czy
krzysiek wie dlaczego to jest pół
22 paź 22:32
22 paź 22:39
Ajtek:
Hej
Mila 
.
22 paź 22:40
Amaz:
POwitanie.
22 paź 22:40
Mila: Witam,wszystkich ciepło, Amaz bez agitacji politycznej.
22 paź 22:43
Ajtek:
Na szczęście polityka nie ma możliwości ingerowania w matematykę

.
22 paź 22:45
aniabb: ale w stypendia dla matematyków ponoć już mogą
22 paź 22:47
Ajtek:
To racja

.
22 paź 22:48
Krzysiek :
Niech Krzysiek
wykorzysta to ze licznik jest ciagiem arytmetycznym o roznicy1 i
| | 1+2...+n | | n(n+1) | | n2+n | |
limn→∞= |
| ⇒limn→∞= |
| ⇒limn→∞= |
| ⇒teraz najwieksze |
| | n2 | | 2n2 | | 2n2 | |
| | n2/n2+n/n2 | | 1 | |
potegi limn→∞= |
| = |
| |
| | 2n2/n2 | | 2 | |
23 paź 00:01
Aga1.: I Krzysiek rozwiązał za krzyśka.
23 paź 09:14