Proste przeksztalcenie algebraiczne
Michcio17: Oblicz bez użycia kalkulatora:
| 2004 * 2005 + 1 | |
| |
| 20042 + 2005 | |
22 paź 21:32
Michcio17: Jak to przekształcać? Wynik jak co to 1...
22 paź 21:35
Aga1.: | 2004*2005+1 | |
| = |
| 2004*2004+2004+1 | |
| 2004*2005+1 | | 2004*2005+1 | |
| = |
| =1 |
| 2004(2004+1)+1 | | 2004*2005+1 | |
22 paź 21:38
Michcio17: A no dzieki

Bardzo proste
22 paź 21:39
Mila: a=2004
| | a(a+1)+1 | | a2+a+1 | |
w= |
| = |
| =1 |
| | a2+a+1 | | a2+a+1 | |
23 paź 18:11