Był by ktos tak miły aby mi to rozwiazac ? :))
Gigun: |√5−1|−2|−3+√5|
22 paź 20:18
22 paź 20:19
krystek: =√5−1−2(3−√5)=...
22 paź 20:19
Gigun: Oj tacy z was wielcy matematycy to po co siedzice na forum jak głupei prostego zadnia nie
umiecie rozwiazac CWANIAKI

! pfff
22 paź 20:21
krystek: Na wagary się chodzi i się nie wie wszystkiego. uf
22 paź 20:22
Eta:
22 paź 20:24
Gigun: Oj oj widze ze wielki cwaniak i kujonek ! Powiedz poprostu ze nie umiem tego zadania jutro mam
z tego sprawdzian to s zadnia maturalne ! Nie chcesz pomóc to sie chociaz nie wpierd.... !
22 paź 20:26
Gigun: Eta ? A ty bys mi moze pomógł z tym głupim przykąłdem ? Jka siedzisz na takim forum to znaczy
ze musisz byc dobry z matmy ? Ja niestety nie jestem jutor mam sprawdzian z tego i było by
miło gdybys pomógł bo mi jakies niestworzone wyniki wychodza ale jezeli jestes taki jak
Krystek to dziekuje !
22 paź 20:27
Eta:
Za takie słowa

... nie dostaniesz tego banalnego rozwiązania
22 paź 20:28
Eta:
Najpierw przeproś ! ..... to pogadamy
22 paź 20:29
Gigun: Dobra widze ze na ludzi nie mozna liczyc

No ale cóz starałam sie
22 paź 20:29
Gigun: Może zaczne od poczatku

czesc jestem Gigun miło mi cie poznac Eta

Przepraszam ze
wczesniej byłam taka pyskata ale poprostu siedze pół dna nad tymi cholernymi zadaniami z
matematyki bo jutro mam wazny sprawdzian z zadan maturalnych wiec myslałm ze moze ktos tu mi
pomoze ale sie pomyliłam
22 paź 20:31
Eta:
Jedno małe słowo: "przepraszam" ....... i dostaniesz odpowiedź ode mnie i
22 paź 20:32
Eta:
O i to mi się w miarę podoba

Zaraz dostaniesz rozwiązanie .
22 paź 20:33
Gigun: Nie nie naprwade przepraszam ale powaznie juz sie wkurw... nad tymi zadaniami maturalnymi a
jeszetyle przed mna

i juz sie załamuje normalnie

A dlaczego w MIARE ?
22 paź 20:34
Gigun: A jabuszko tez dostane ?
22 paź 20:34
Gigun: A co ty tak bardzo lubisz matemtyke ze pomagasz innym ? Czy poprostu ci sie nudzi w domu czy co
ze na takim forum siedzisz ? A co masz z maty 5 ?
22 paź 20:36
Eta:
No to zaczynamy naukę przed sprawdzianem:
1/
√5≈2,23 to
√5−1≈ 1,23 >0
czyli pod pierwszą bezwzględną wartością ( modułem) mamy liczbę dodatnią
zatem możesz opuścić moduł bez zmiany znaków
2/ pod drugim modułem : −3+2,23≈ −0,77 −−− mamy liczbę ujemną
zatem opuszczając drugi moduł zmieniamy znaki pod modułem
teraz do dzieła

....=
√5−1−2(+3−
√5)=
√5−1−6+2
√5= 3
√5−7
i to wszystko ...
22 paź 20:39
Gigun: Dziekuje tak naprawde jestes jedyna osoba która chciała mi pomóc

dziekuje
22 paź 20:41
Gigun: I jabuszko

a mam pytanie jesze jedno pomógł bys mi jeszez czy moze mnie nie lubisz i nie masz ochoty ?
22 paź 20:43
Gigun: (√5x+2)do kwadratu to trzeba skorzystac ze wzoru skróconego mnożenia i wyszło mi takie cos
5x+4√5x+ 4 dobrze ?
22 paź 20:44
Gigun: Ale widze ze chyba nie masz ochoty rozmawiac ?
22 paź 20:45
aniabb: jak x pod pierwiastkiem jeszcz to ok
22 paź 20:45
Eta:
Jak będziesz
grzeczna i cierpliwa( bo inni też czekają) , to pomogę
22 paź 20:46
krystek: (√5x)2+2*√5x*2+22=5x2+4√5+4
22 paź 20:47
Eta:
@[B [aniabb]]

Ja "duchem św. " nie jestem
22 paź 20:47
Eta:
@
aniabb
22 paź 20:47
Gigun: O krystek ?

Widze ze jednak mi pomogłes dziękuje bardzo
22 paź 20:48
maola: Cześć aniabb
22 paź 20:48
aniabb: 
ello
22 paź 20:48
Gigun: a jak zamienic to do podstawy 5 ? 0,2 do − 4 potegi ?
22 paź 20:49
22 paź 20:49
22 paź 20:50
Gigun: O widze ile ludzi sie tu zebrało

siemanko wszytskim i aniabb i maola

Pomozecie jutro mam
sprawdzian wazny z zadan maturalnych

is ie wkurzam bo juz pół dnia siedze nad tymi zdaniami

bo nie ma mi kto pomóc
22 paź 20:50
Eta:
to 0,2
−4= (5
−1)
−4= 5
4
22 paź 20:50
Gigun: No no Dziekuje Krystek kochany jednk jestes


*
22 paź 20:50
maola: uprawiam turystykę, obserwuję i robię zdjęcia...
22 paź 20:50
krystek: i teraz (5−1)−4=54=625
22 paź 20:51
Gigun: Eta tez dziękuje jestes kochany

* Moje jabuszko
22 paź 20:51
Eta:
@
Gigun
No i widzisz? grzeczność popłaca

Wesoło się zrobiło
22 paź 20:51
krystek: Panno Gigun troche pokory na przyszłość.
22 paź 20:53
Eta:
maola
22 paź 20:53
Gigun: bo mam taki przykłam 0,2 do − 4 potegi podzielic przez 125 do − 3 potegi podzielic 5 do 4
potegi i musze zrobic na podstawie liczby 5
22 paź 20:53
maola:
22 paź 20:54
Gigun: NO bo ja taka wesoła kobita jestem ogólnie

Eta ale juz cie lubie
22 paź 20:55
22 paź 20:55
Gigun: Tak jest Panie KRYSTEK

sorry
22 paź 20:55
Gigun: 0,2−4:125−3:54
22 paź 20:56
Gigun: A ceny wszystkich ksiazek obnizono o 10% o ile procent mniej trzeba zapłacic za zakup 3 ksiazek
?
22 paź 20:57
Eta:
Witaj
Piotr 
Dziewczyna ......... czeka

tzn.
Gigun 
Pomóż jej, bo ja na chwilkę muszę wyjść z
22 paź 20:58
Gigun: Nieeeeeee opuszczaj mnie Eta

a wrócisz ?
22 paź 21:00
Piotr:
Witaj
Eta 
milego spaceru

5
4:5
−9:5
4= poradzisz sobie ?
22 paź 21:01
Gigun: no mi wyszło 53 dobrze ?
22 paź 21:03
Gigun: sorry do − 9 wyszło mi
22 paź 21:03
Piotr:
nie. 54+9−4 = ?
22 paź 21:04
Gigun: do 9 ?
22 paź 21:05
Piotr:
22 paź 21:06
maola: hmm...
22 paź 21:07
Gigun: (√5x+2)do kwadratu a to ? mi wyszło 5x+4√5+4
22 paź 21:08
Gigun: maola co tak myslisz?
22 paź 21:08
Piotr:
co hmm...

?
22 paź 21:08
Piotr:
dobrze
22 paź 21:08
maola: w mądre książki zaglądam za −wstaw słowo− na polemikę...
22 paź 21:09
Eta:
maola myśli.... czy dobrze wyszła
22 paź 21:10
Piotr:
krótki ten spacer
22 paź 21:11
Gigun: co jednak nie posżłes z pieskiem ?
22 paź 21:11
Gigun: A ceny wszystkich ksiazek obnizono o 10% o ile procent mniej trzeba zapłacic za zakup 3
ksiazek
?
22 paź 21:12
Piotr:
wystarczy pomyslec.
czy bylaby jakas roznica gdyby to bylo 100 ksiazek ?
22 paź 21:13
Eta:
Na spacer poszedł "mój osobisty lokaj"
22 paź 21:14
Eta:
odp : 10%
22 paź 21:14
Gigun: no własnie wiem ale jak mam to zapisac na tym sprawdzianie ?
22 paź 21:15
Piotr:
i "po zabawie"
22 paź 21:15
Gigun: Osobisty lokaj

a któz to taki pewnie młodszy brat albo siostra
22 paź 21:15
Piotr:
na sprawdzianie napisz : za zakup 3 ksiazek trzeba rowniez zaplacic 10% mniej
22 paź 21:16
Gigun: DZiękuje naprawde Wam nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy ze tyle mi pomogliscie
22 paź 21:18
Eta:
A gdzie bukiet kwiatów?
22 paź 21:19
Gigun: moge dac buzi
22 paź 21:19
Eta:
22 paź 21:20
Piotr:
dla mnie moze byc
22 paź 21:20
Eta:

......... zostawiam dla
Piotra
22 paź 21:21
Eta:
22 paź 21:21
Gigun: NO tera nawet nie mam głowy do matemtyki bo jest mi smutno

zerwł chłopak ze mna sie nei
odywa ani nic
I dltego wam dzikuej za pomoc
22 paź 21:22
Piotr:
22 paź 21:22
Eta:
"tego kwiatu jest pół światu"


!
22 paź 21:22
Gigun: dla jakich wartosci b miejscem zerowym funkcji f(x)=−3x−b+3podzielic na 2 x = −1
22 paź 21:24
maola: kazdy szuka swojej drugiej połówki... dzięki Bogu ja urodziłam się w całości... uff
22 paź 21:24
Gigun: Nie nie to niej jest to samo ! Ja chce mojego Krzysia
22 paź 21:24
Eta:
Zapisz to porządnie
22 paź 21:25
Gigun: wyszło mi w tym zadaniu −4,5
22 paź 21:25
22 paź 21:26
Eta:
Nie "Krzysia" ....... tylko zadanie porządnie zapisz
22 paź 21:26
Gigun: NO kuzne nie umiem tego tak zapisywac −3x−(b+3):2
22 paź 21:26
Eta:
podstaw za x= −1 a za f(x)=0 i wyznacz "b"
22 paź 21:27
Piotr:
źle
22 paź 21:28
Eta:
| | b+3 | |
f(x)= −3x− |
| ......... tak ma być? |
| | 2 | |
22 paź 21:28
Piotr:
źle, że −4,5
22 paź 21:28
Gigun: −3/2 ? to jest ułamek trzy drugie ?
22 paź 21:30
Gigun: Tak Eta !

Dziękuje miły chłopak z ciebie ze mi tak pomagasz
22 paź 21:30
Piotr:
ha ha
22 paź 21:31
Gigun: z czego sie cieszysz piotrus

?
22 paź 21:32
22 paź 21:33
Gigun: A tak po za mata dało by rade ze ktos umie angielski >?
22 paź 21:33
Piotr:
tylko nie piotrus
22 paź 21:33
Gigun: NO mi cały czas inny wynik wychodzi
22 paź 21:34
Gigun: oj sorry mysląłam ze to miłe dla ciebie
22 paź 21:34
Gigun: A gdzie jest Eta ?
22 paź 21:35
maola: Przyjemne, jak ból zęba
22 paź 21:35
22 paź 21:35
Eta:
To za: "miły chłopak" .............
22 paź 21:37
Gigun:
22 paź 21:38
Gigun: A angielski umiesz eta "
22 paź 21:38
Eta:
Nein .... Frau
Gigun
22 paź 21:40
Gigun: szkoda
22 paź 21:40
Gigun: Dobra dzi,ekuje za pomoc wszystkim lece spac

Dobrabranoc

Mam nadzije ze w przysżłosci tez
mi pomozesz z zadaniami

<JABŁKO>
22 paź 21:44
Dokto rehabilitowany Matematyk: Udowodnij że Δ > 0 i podaj swoje gg.
22 paź 21:45
Gigun: to do mnie >?
22 paź 21:48
Michcio: Ja znam angielski

Podaj gg albo skype to moge ci troche potlumaczyc nieznane zwroty
22 paź 21:50
Eta:
Gigun 
( nieznajomym nie podawaj gg ... pamiętaj

!
22 paź 21:52
maola: randka w ciemno...
22 paź 21:55
Gigun: michalo znasz angielski tak ?
to rozwiaszesz mi etraz zadanie
22 paź 21:56
Michcio: no ok
22 paź 21:56
Gigun: umawiasz sie z koleżanka na wspólne zakupy do galerri handlowej w romowie porusz nastepujace
cztery kwestie :
1wybór galerii
2sposób dojazdu
3planowane zakupy
4co bedziecie robic po zakupach
po angielsku i po polsku mi przetłuamcz jak mozesz
22 paź 22:02