matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartosc bezwzgledna
Gigun:
|
√
5
−1|−2|−3+
√
5
|
22 paź 20:14
M:
1 lut 06:02
Bo_ra:
√
5
−1>0 to |
√
5
−1|=
√
5
−1 −3+
√
5
<0 tp |−3+
√
5
|=−(−3+
√
5
)=3−
√
5
√
5
−1−2(3−
√
5
)=
√
5
−1−6+2
√
5
=3
√
5
−7
1 lut 10:57