Co to znaczy?
ja: Co znaczy wyrażenie OKREŚLONE, w pytaniu "Czy AB jest określone?" gdzie A i B dwie macierze ?
22 paź 19:34
Godzio:
Podaj całe polecenie, bo zależy od kontekstu bądź też od tego co mieliście na wykładzie o tym.
22 paź 19:36
ja: Mam podane dwie macierze:
A= [2 8
3 0
5 1]
B= [2 0
3 8]
i pytanie: Czy AB jest określone?
22 paź 19:38
Godzio:
Zatem chodzi o iloczyn, a kiedy można mnożyć macierze A i B ?
A * B jest określone gdy liczba kolumn A = liczba wierszy B
Zatem jest określone, natomiast B * A już nie jest
22 paź 19:41
ja: aa, rozumiem, dzięki bardzo
22 paź 19:42