matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Mikołaj:
Do wykresu funkcji y=a
2
+ b należa punkty M=(0,−2) P(−2,6) Wobec tego a i b są równe
1
a) a=
,b= −3
3
1
b) a=
b= −2
4
c) a= 3 b= −3 d) a=4 b= −3
22 paź 19:18
Piotr:
na pewno jest y = a
2
+b ? nie ma x ?
22 paź 19:22