rozłóz na czynniki
andzia: sprawdzi ktoś?

rozłóż na czynniki:
W(x)= 2x
3 − x
W(x)= x (2x
2 − 1)
x=0
2x
2 − 1 = 0
a = 2 b=0 c=−1
Δ=0 − 4 * 2 * (−1) = 0 + 8 = 8
22 paź 19:16
Skipper:
... to się nazywa zabłądzić na ścieżce −
22 paź 19:19
andzia: gdzie tutaj błąd z tym − zrobiłam?*−*
22 paź 19:20
andzia: ?
22 paź 19:20
kora: teoretycznie jest dobrze to w takim razie czemu to jest źle?
2x2=1\2
x2=0,5
x1=√0,5 x2=−√0,5 ?
22 paź 19:21
andzia: to z ta deltą nie liczyć tak, źle to jest?
22 paź 19:23
kora: jesli podstawisz w nawiasie pierwiaztek z 8 przez 4 to na pewno zero nie będzie temu równe więc
raczej źle chociaż sama nie wiem gdzie jest błąd nie widzę go
22 paź 19:26
kora: jak dasz za x pierwiastek z 0,5 to będziesz miała wartość równania równą zero czyli rozwiązanie
22 paź 19:27
andzia: ok, dzieki : )
22 paź 19:28