?
yachtman: f(x)=3x+b
wyznacz b wiedząc
f(x−2)=3x−5
12 maj 09:45
M.: f(x−2)=3x−5
f(x−2)=3(x−2)−5
f(x−2)=3x−6−5=3x−11
3x−11=3x+b
b=−11
12 maj 09:55
yachtman: dzieki myslałem ze juz gupi jestem, w modelu odpowiedzi pisza b=1
12 maj 09:59
M.: a... no tak 6−5=1

z rana tak sie wlasnie mysli
12 maj 10:04
imię lub nick: f(x−2)=3x−6+b
3x−6+b=3x−5
w ten sposób
12 maj 10:14
M.: przeciez to sa liczby z tej samej funkci tylko b dodales...
pozatym na jedno wychodzi
12 maj 10:37
imię lub nick: nie wychodzi na jedno
12 maj 10:42
M.: no jak nie:
3x−6+b=3x−5
3x−3x+b=−5+6
b=1
12 maj 10:48
imię lub nick: miałem na myśli Twoje wcześniejsze rozwiązanie
12 maj 10:57
12 maj 11:01
M.: dobra nie wazne idzmy dalej...

12 maj 11:03
imię lub nick: hehe
to zajrzyj do mojego zadania o okręgu i stycznych i przedstaw jakiś sposób rozwiązania
12 maj 11:08
M.: widzialam go juz... hehe skad go wziales?
12 maj 11:15
imię lub nick: z jakiegoś operonowskiego, przykładowego arkusza egzaminacyjnego chyba jest, nie jestem
pewien
12 maj 11:23
M.: 
swietne... piszesz jutro matme?
12 maj 11:25
imię lub nick: tak rozszerzenie, a Ty?
12 maj 11:27
M.: podstawe jutro ale juz moj mozg nie funkcjonuje od wczoraj...

jakos tak mam dziwne wrazenie
ze za malo umiem
12 maj 11:29
imię lub nick: niepotrzebnie się przejmujesz. dobrze sie wyśpij i wszystko będzie dobrze
12 maj 11:36
Darek: ja tez jutro rozrzeszenie

i co jakis czas czuje sie coraz madrzejszy a pozniej corazto qpszy

taka sinusoida
12 maj 11:39
imię lub nick: życzę Ci żeby jutro Twoja sinusoida przyjęła wartość 1
12 maj 11:45
Darek: tez mam taka nadzieja

a ty jaki masz wykres panujacy w glowie

moze jakas funckja stopnia 5tego xd ? moze obloczymy pochodna

?
jesli tak to Ci zycze jakeis tam ekstremum
12 maj 11:46
12 maj 11:49
M.: Darek cos w tym jest... jednego dnia moge robic sama niewiadomo ile zadan a drugiego
najprostrzego nie potrafie.. tylko ja sie boje tego ze bedzie duzo bryl a ja bryl na lekcji
mialam naprawde 4 lekcjie i tego nie nawidze bo nie umiem
12 maj 11:51
Darek: na geografi mialem odejmowanie 21 − 2 = ....
kto zgadnie ile mi wyszlo

na szczescie przy sprawdzaniu znalazlem blad

ale sie spam zrobi hehe
12 maj 11:52
M.: 
−19?
12 maj 11:57
M.: a moze 23
12 maj 11:58
♊: 17
12 maj 11:59
imię lub nick: 18
12 maj 11:59
Darek: nie, bo 21
12 maj 12:08
M.: 
swietny jestes

a mam takie pytanie jak w zadaniu wychodza dziwne lub duze liczby to trzeba szukac bledu czy
poprostu to jakies sfiksowane zadanie?
12 maj 12:10
Darek: cza sparwdzic

podstawic i sparwdzic
12 maj 12:14
imię lub nick: nie zaszkodzi sprawdzić
12 maj 12:15