usun niewymiernosci z ulamka, prosze zeby bylo to rozpisane, :D
Dorda: A) −23√6
B) −3√105√2
C) −2√53√10
22 paź 16:12
Patronus:
| | −2 | | √6 | | −2√6 | | −2√6 | | −√6 | |
a) |
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 3√6 | | √6 | | 3*(√6)2 | | 3*6 | | 9 | |
22 paź 16:21
Patronus:
| | −3√10 | | √2 | | −3√20 | |
b) |
| * |
| = |
| |
| | √2 | | √2 | | 2 | |
22 paź 16:22
Patronus: c) analogicznie
22 paź 16:23
Dorda: ej a w mianowniku w przedostatnim jest 3*6, a to powinno byc chyba 18, a nie 9. bo juz nw
22 paź 16:23
Patronus: ale 18 jest od razu skrócone z 2 z licznika
22 paź 16:26
Dorda: aa tak, dzieki
22 paź 16:29