matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne funkcji
kasiaxd:
oblicz pochodną funkcji:
0,5x
32
2
a) f(x)= sinx cosx −
+
5
√
+
px
x
3
x
4
b) f(x)= 100
x
+1 * lnx − log
2
x + p2
1
c) f(x)=
* 2
x
+
2
* e
x
− log
5
(4x)
4
22 paź 15:49