matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazanie rownania
Chudowski:
9
Rozwiazaniem równania
+x =12 jest liczba
√
13
+4
A 3
√
13
B 3−
√
13
3
C
4+
√
13
D 4−
√
13
22 paź 15:09
think:
A
22 paź 16:26
Mila:
9
9*(
√
13
−4)
=
=
√
13
+4
(
√
13
+4)*(
√
13
−4)
9*(
√
13
−4)
=
=−3(
√
13
−4)=−3
√
13
+12
13−16
−3
√
13
+12+x=12 x=3
√
13
22 paź 16:27