pomocy
marta :
ile to jest (1,001666666)24 do potegi 24
22 paź 15:07
marta : co mam włączyć w kalkulatorze żeby pierwiastkować nty
22 paź 15:08
marta : czy jest ktoś w stanie mi pomódz
22 paź 15:09
aniabb: klawisz xy
22 paź 15:09
marta : nie mam takiego
22 paź 15:10
marta : x2 mam y2
22 paź 15:11
marta : aniabb a czy mozna prosić opodniesienie bo nie chce mi sie liczyc na piechotkę
22 paź 15:13
marta : ile to jest (1,001666666)24 do potegi 24
22 paź 15:13
aniabb: 1,0407761029525700471598310750144
22 paź 15:15
marta : dzięki
22 paź 15:17
marta : jednak mi nie wyszło zadanie nie zgadza mi sie na lokatę terminowa oprocentowaną p%=4%w
stosunku rocznym wpłacono kwote 10 000 zł. Oblicz jaki bedzie stan tej lokaty po upływie
okresu 2 lat lokata jest 1miesiac
22 paź 15:25
aniabb: (1+1/300)24 =1,0831429591590643354859195953988
22 paź 15:28
marta : (1+1/300)24ale skąd 1/300 ja mam 1/600 4/24
22 paź 15:31
aniabb: 4/100 / 12 =1/300
22 paź 15:34
marta : twój wynik jest dobry ale dlaczego 1/300
22 paź 15:34
aniabb: 4% w stosunku ROCZNYM = 12 miesięcy
22 paź 15:34
marta : podzieliłam na 24 miesiące zamiast na rok
22 paź 15:37
marta : aniabb

ziękuję następne zrobie samo no chyba że się znowu pomyle to zajrzę albo trzeba będzie
cos potęgowac na razie wielkie dzieki
22 paź 15:39