matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż
xD :
Podstawa trojkata rownoramiennego ma dlugosc 12cm,a wysokosc na nia opuszczona ma dlugosc 4cm . Jakie sa wartosci funkcji trygonometrycznych kata przy podstawie
22 paź 13:58
krystek:
4
sinα=
długości ramienia
6
cosα=
wylicz dł ramienia
dł ramienia
4
lub tgα=
6
22 paź 14:01
xD :
Dziekuje
22 paź 14:02