matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg opisany na trójkącie
Matrix:
Punkty: b5= (3,1), C=(−2,5) A=(1,5). Ile wynosi pole okręgu jaki opisano na tym trójkącie. Dziękuję
22 paź 13:58
think:
abc
R =
4P
1
P =
a*h; przy czym wartość a i h można odczytać bez problemu z wykresu
2
b =
√
4
2
+ 5
2
c =
√
2
2
+ 4
2
22 paź 16:21