matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
Adrianxxxx:
W trójkącie równobocznym ABC obrano punkt E na boku BC, tak że: BE : EC = 1:2. Oblicz tg kąta BAE.
22 paź 12:33
aniabb:
1/3h
tgα=
h= a
√
3
/2
2/3 a
tg=
√
3
/4
22 paź 12:41