Oblicz pole prostokąta?
Aga: Obwód prostokąta jest równy 44cm,zaś długości jego boków różnią się o 2cm.Oblicz pole tego
prostokąta?
22 paź 12:22
Michał000 :
44cm−2cm=42cm
42cm:2=21cm 1 bok
21cm+2cm=23cm 2 bok
P=21cmx23cm
22 paź 12:30
Ajtek:
Michał000 co Ty za bzdury wypisujesz?
22 paź 12:32
Piotr:
czesc
Ajtek 
faktycznie, bzdury niezle
22 paź 12:35
aniabb: gdyby najpierw podzielił obwód na dwa to reszta jest OK
22 paź 12:36
Piotr:
gdyby, gdyby
22 paź 12:37
Ajtek:
a,b − długości boków prostokąta.
a=b+2
2a+2b=44
a+b=22
b+2+b=22 ⇒ b=...
a=b+2 ⇒ a=....
P=a*b=...
22 paź 12:37
Ajtek:
Cześć
aniabb, Piotr 
.
Powiem więcej, to nie bzdury, to herezje wręcz

.
22 paź 12:39
Michał000: Racja błąd xD herezja? bez przesady... zapraszam do wikipedii
22 paź 12:41
aniabb: nie herezje a sposób ze szkoły podstawowej jak najbardziej wówczas legalny gdy nie mają
niewiadomych
22 paź 12:51
aniabb: witaj
Ajtek z funkcyjnym to jak czasopismo
22 paź 12:52