Log ;D
Dare17: Siemka

Jak to udowodnić: a
aloga (loga b) = b
22 paź 09:12
Dare17: Tam gdzie a loga to a jest podniesione do potegi jeszzce
22 paź 09:15
aniabb: a
aloga(logb) tak
22 paź 09:18
Dare17: Tak ale tamten logarytm w nawiasie jeszcze ma jako podstawę a
22 paź 09:18
digits: kożystasz tylko z własności logarytwó
plogpa=a
22 paź 09:24
aniabb: no to
aloga(logab) =logab
(logab)=(logab)
ckd
22 paź 09:24
Dare17: Nie rozumiem ostatniego przejścia
22 paź 09:25
aniabb: z tego co napisał digits
22 paź 09:30
digits: a
aloga(logab)=a
logab=b
można też tak
22 paź 09:33