obliczyć granica cągu
julka: proszę o pomoc

bliczyć granicę ciągu, wszędzie jest potęga n
n√6n+7n
21 paź 23:28
sushi_gg6397228:
3 ciagi −−> slyszalas o czyms takim
21 paź 23:44
julka: dzięki za przypomnienie. Już wiem o co chodzi.
22 paź 12:08
julka: prośba o pomoc do jeszcze jednego zadania:
| | n | | 2n | | 100n | |
lim |
| + |
| + ... + |
| = |
| | n+1 | | n+1 | | n+1 | |
22 paź 12:14
aniabb: ciąg arytmetyczny
suma =(pierwszy +ostatni)/2 * 100
22 paź 12:15
aniabb: 50*101n / (n+1) lim=5050
22 paź 12:17
julka: dzięki
22 paź 12:18