matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest czworokąt wypukły ABCD
smurfik:
Dany jest czworokąt wypukły ABCD, w którym AD+BC =CD. Dwusieczne katów BCD i CDA przecinają się w punkcie S. Udowodnij, że AS =B
21 paź 23:23
ed:
co?
21 paź 23:27
smurfik:
AS =BS
21 paź 23:31
ed:
21 paź 23:38
AC:
Nie odpisywać, zadanie z OMG.
22 paź 09:26