Matmejszyn ;D
Olka: Hej, miałabym prośbę. Rozwiązałby mi ktoś zadanko? To ważne, a ja dziś już do tego głowy nie
mam

Zad.1
Dany jest ciąg arytmetyczny (an) o wyrazie ogólnym an=1−3n. Różnica tego ciągu jest równa.
Z góry dzięki
21 paź 23:01
ICSP: −3
21 paź 23:02
Ajtek:
21 paź 23:02
sushi_gg6397228:
policz
a1=...
a2=...
r=a2− a1=....
21 paź 23:03
Piotr:
−3
21 paź 23:03
Piotr:
oj spoznilem sie
21 paź 23:04
ed:
Nie ma co liczyć, różnicę widać w zapisie.
Jeśli jest ciąg arytmetyczny an = pn + q, to różnicą jest p.
an = −3n + 1, r= −3
21 paź 23:26
Gustlik: Ciąg arytmetyczny an=an+b, funkcja liniowa y=ax+b, r=a czyli współczynnikowi kierunkowemu
prostej.
21 paź 23:36