matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mini:
Uzasadnij tożsamość sin
2
α / tg
2
α = 1 − sin
2
α
21 paź 22:38
Artur_z_miasta_Neptuna:
sinα
tgα =
cosα
a więc: tg
2
α = ....
wykorzystaj to, tak samo jak 'jedynkę trygonometryczną'
21 paź 22:39