matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mini:
Wyznacz miarę kąta ostrego α, jeżeli sin
2
α = 3 cos
2
α
21 paź 22:36
Gustlik:
Skorzystaj z sin
2
α+cos
2
α=1.
21 paź 22:37
ed:
tg
2
α = 3
21 paź 22:37
ed:
tgα =
√
3
kąt jest ostry, to α = 60 st.
21 paź 22:38