matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Marta94:
jezeli α jest katem ostrym i tg α=2, to: A. sin α =
3
√
5
5
B. sin α =
√
5
5
C. cos α =
√
5
5
D. cos α =u {3
√
5
}{5}
21 paź 20:16
Aga1.:
Odp.c)
21 paź 20:27
Marta94:
Aga1. a czemu 1 ?
21 paź 20:39