Potęga o podstawie 2
maturzysta: (
√32)
6 = 2 do której potęgi?
z góry dziękuje za pomoc

prosiłbym o jakieś objaśnienie...
11 maj 21:29
Krzysiek: √326=323=25*3=215
11 maj 21:31
maturzysta: a nie czasem
230/2?
czy to to samo?
11 maj 21:35
Squall: Przy potęgowaniu potęgi wykładniki się mnoży, więc otrzymujesz coś takiego:
(P{32})6=((25)0,5)6=25*3=2*15, bo
32=25
√25=(25)0,5
11 maj 21:35
Squall: To to samo

I mi się wkradł błąd

nie 2*15 tylko 2
15
11 maj 21:35
Krzysiek: tak to to samo

squall trzymasz fason
11 maj 21:36
Squall: kurde

2
15
11 maj 21:36
Krzysiek: znowu ci sie wkradl
11 maj 21:36
Squall: Krzysiek, nie nabijaj się

ja ledwie funkcjonuję
11 maj 21:36
Krzysiek: ja tez


matura pojutrze a to sie nic nie chce
11 maj 21:38