matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
na.pomoc.:
Napisz równania stycznych do okręgu o i przechodzących przez punkt A, jeśli: o: x
2
+y
2
+10x−6y+30=0; A(−7,9) zły wynik mi wyszedł. jak to rozw?
21 paź 18:51
Skipper:
x=−7
9
y=−
x
7
21 paź 19:40