wzajemne położenie 2 okręgów
na.pomoc.: 
Wyznacz współrzędne punktów wspólnych dwóch okręgów(o ile istnieją)W każdym przypadku
wykonuj rysunek.
x
2+y
2−2x−6y+9=0
x
2+y
2+2x−2y−3=0
po lewej stronie jest klamra. Obliczyć to przeciwnymi współczynnikami
21 paź 18:24
na.pomoc.: sory. bez rysunku
21 paź 18:28
Eta:

Metoda graficzna:
A(1,2) , B(0,3)
21 paź 18:31
na.pomoc.: a skąd wiadomo ile się równa A i B? próbuje różnymi wzorami ale nie wychodzi
21 paź 18:32
na.pomoc.:
21 paź 18:40
Mila: x2+y2−2x−6y+9=0
x2+y2+2x−2y−3=0 odejmuję stronami, dodaję stronami
−4x−4y+12=0 /:4
x+y=3
2x2+2y2−8y=−6 /:2
x2+y2−4y=−3 i x+y=3
y=−x+3
x2+(−x+3)2−4(−x+3)=−3
x2+x2−6x+9+4x−12+3=0
2x2−2x=0
x(x−1)=0
x=0 lub x=1
y=3 lub y=−1+3=2
A(1,2) B(0,3) i widzisz ile liczenia? U Ety szybko i dokładnie.
21 paź 18:57
na.pomoc.: ahaa..

dzięki. szybko i dokładnie
21 paź 19:10
Mila:
21 paź 19:17