matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz α, wiedząc, że cosα=0.728
Agnieszka:
oblicz α, wiedząc, że cosα=0.728. pomocy
21 paź 17:56
Wojtek:
α=acrccos0.728 arccos = cos
−1
21 paź 17:58
Eta:
α≈ 43
o
17
'
21 paź 18:03
Mila:
odczytaj w tablicach.
21 paź 18:04