Zapisz w prostrzej postaci:
pytanko: | | 6p3 {−13} | |
−5 ( 3√13 − 4 )− |
| = −5 3√13 + 20 − 3 3√−13
|
| | 2 | |
Da się to dalej uprościć?
21 paź 16:17
pytanko: | | 6 3√−13 | |
−5 ( 3√13 − 4 )− |
| = −5 3√13 + 20 − 3 3√−13
|
| | 2 | |
tak to powinno wyglądać, przepraszam
21 paź 16:19
pytanko: | | 6 3√−13 | |
−5( 3√13 − 4 ) − |
| = −5 3√13 + 20 − 3 3√−13 |
| | 2 | |
21 paź 16:21
konrad: a co robi znak = w środku?
chyba że chodzi o porównanie tych liczb
21 paź 16:22
pytanko: po prostu wymnożyłam i podzieliłam to co miałam po lewej i powstała prawa strona, coś nie tak?
21 paź 16:23
Mati_gg9225535: sprzed 5 ten minus wciagnij pod pierwiastek i zostanie −2(3√13−10)
21 paź 16:26
Mati_gg9225535: nie sprzed 5 tylko sprzed 3 sory
21 paź 16:27
konrad: aaa kumam
21 paź 16:33
konrad: możesz zrobić jak mówi Mati albo tylko zsumować te pierwiastki
21 paź 16:33
pytanko: dziękuję
21 paź 16:38
pytanko: właśnie te pierwiastki nie dawały mi spokoju
21 paź 16:38