matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matmaa
marika:
w(x) = x
5
−6x
4
+ax
3
+4x W(−2)=8 wyznacz liczbę a
21 paź 15:16
Studentka:
(−2)
5
− 6 * (−2)
4
+ a * (−2)
3
+ 4 * (−2) = 8 Rozwiąż takie równanie
21 paź 15:26