matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są funkcje f i g wyznacz h=f(g(x)):
aqlec:
Dane są funkcje f i g wyznacz h=f(g(x)):
⎧
x+1, x∊<0,1>
f(x)=
⎩
−x+3, x∊(1,3>
⎧
−2x+3, x∊<0,1)
g(x)=
⎩
−1
2
x+
3
2
, x∊<1,3>
Proszę o pomoc
21 paź 15:09
aqlec:
21 paź 15:46
Ajtek:
(−2x+3)+1 x∊<0;1)
1
3
h= (−
x+
)+1 dla x=1
2
2
1
3
−(−
x+
)+3 dla x∊(1;3>
2
2
W miejsce x do funkcji f wstawiłęm funkcję g w odpowiednich przedziałach.
21 paź 16:07
aqlec:
Dziękuję bardzo!
21 paź 16:40