matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matmaa
marika:
marika: Dany jest wielomian o , którym wiadomo ,że W(x) = −5x5 + 4x4 + 3x2 + 2x2 + ax , W(1)= W(−1) wykaż że a= −8
21 paź 14:58
krystek:
oblicz W(1)=−5+4+3+2+a W(−1)=.... zapsz warunek W(1)=W(−1)
21 paź 15:05