matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równie trygonometryczne
fhrh:
Niby prosta sprawa ale:
5
sin
x = 0
2
5
5
Czyli
x = 0 /:
2
2
x = 0 x= 0 + kπ, k należy do C
2
Wszytko fajnie tylko w zbiorze mam x=
kπ, k należy do C
5
21 paź 14:56
Aga1.:
5
sin
x=sin0
2
5
2
x=0+kπ//*
2
5
2
x=
kπ, k∊C
5
21 paź 14:59
pigor:
... , np. tak :
sin
5
2
x=0
⇔
5
2
x=0+kπ /*
2
5
⇔
x=
2
5
kπ
, gdzie k∊C . ...
21 paź 15:00
fhrh:
Głupi błąd dzięki
21 paź 15:05