matma
Asia: Rozłóż na czynniki możliwe najniższego wielomianu :
W(x) = x6 − 3x2 − 1
21 paź 14:42
ICSP: spytam się jeszcze raz :
x2 czy x3 ?
21 paź 14:43
Asia: nie wiem tak nam podała ,
21 paź 14:43
ICSP: Jeśli LO to napisz Pani że nie byłaś wstanie rozwiązać tego zadania gdyż nie jest ono z poziomu
LO.
21 paź 14:45
Asia: okej .
Mam jeszcze jedno zadanie W (x) = x3 − 3x2 − 2x + 6
21 paź 14:48
Aga1.: x3−3x2−2x+6=x2(x−3)−2(x−3)=(x−3)(x2−2)=(x−3)(x−√2)(x+√2)
21 paź 14:53
ICSP: to już proste:
x3 − 3x2 − 2x + 6 = x2(x−3) − 2(x−3) = (x2 − 2)(x−3) = (x − √2)(x + √2)(x− 3)
21 paź 14:53
marika: dzięuje
21 paź 14:55