matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja odwrotna.
Jan:
Wyznaczyć funkcję odwrotną do:
21 paź 14:07
Aga1.:
2y+1
x=
//*(y+1)
y+1
x(y+1)=2y+1 xy+x=2y+1 xy−2y=1−x y(x−2)=1−x
1−x
y=
x−2
Podaj założenia.
21 paź 14:13